Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Mladík začiatkom decembra prepadol staršiu ženu, policajti ho už majú

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Začiatkom decembra prepadol mladý muž na autobusovej zastávke na Jesenského ulici 63-ročnú ženu. Pri zápase o jej kabelku ju zranil a krádežou jej spôsobil škodu za 1140 eur.

Zvolen 15. decembra (TASR) - Mladého 21-ročného muža obvinil v týchto dňoch policajný vyšetrovateľ vo Zvolene zo zločinu lúpeže. Začiatkom decembra prepadol na autobusovej zastávke na Jesenského ulici 63-ročnú ženu. Pri zápase o jej kabelku ju zranil a krádežou jej spôsobil škodu za 1140 eur.

Ako TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, poškodená žena mala v kabelke osobné doklady, peňaženku, mobilný telefón a ďalšie osobné veci. "Muž jej pri zápase o kabelku spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia päť týždňov," dodala.

Podľa Faltániovej zvolenskí kriminalisti prostredníctvom operatívno-pátracej činnosti páchateľa onedlho po čine vypátrali. Po vykonaní procesných úkonov bol zo zadržania prepustený a stíhaný je na slobode. Za tento zločin, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.