Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Polícia:Na futbalových zápasoch Dunajskej Stredy bolo viac priestupkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V piatich prípadoch sa protiprávneho konania dopustili fanúšikovia Spartaka Trnava a v troch prípadoch prívrženci FC DAC Dunajská Streda.

Dunajská Streda 20. marca (TASR) - Na zabezpečenie nerušeného priebehu futbalového stretnutia medzi klubmi FC DAC Dunajská Streda a Spartak Trnava, na ktoré sa v nedeľu (19.3.) prišlo pozrieť vyše 6000 divákov, vykonala polícia bezpečnostné opatrenia. Aj napriek tomu policajti riešili osem priestupkov.

Ako dnes TASR informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová, v piatich prípadoch sa protiprávneho konania dopustili fanúšikovia Spartaka Trnava a v troch prípadoch prívrženci FC DAC Dunajská Streda. "Fanúšikovia porušili povinnosti a zákazy vyplývajúce zo zákona o organizovaní verejných športových podujatí, ako je povinnosť dodržiavať pokyny organizátora podujatia, členov usporiadateľskej služby, zdržať sa všetkého, čo narušuje verejný poriadok alebo pokojný priebeh podujatia," povedala hovorkyňa.

Podľa jej slov piati fanúšikovia sa zúčastnili podujatia pod vplyvom alkoholu, jeden hrubo znevažoval organizátora a zamestnanca strážnej služby. "V dvoch prípadoch vhadzovali predmety do priestoru športoviska a poškodili sedadlá na štadióne. Jeden z domácich fanúšikov narušil verejný poriadok a občianske spolunažívanie agresívnym správaním a hanlivými gestami pri odjazde hostí," uviedla Kredatusová s tým, že v piatich prípadoch fanúšikom vydali predbežné opatrenie, zákaz účasti na zápasoch, v troch prípadoch na zápasoch Spartaka Trnava a v dvoch na DAC Dunajská Streda a budú riešení v správnom konaní. V troch prípadoch im uložili blokovú pokutu vo výške 100 eur.

Bez priestupkov sa nezaobišiel ani zápas Dunajskej Stredy s MŠK Žilina 11. marca. "Polícia riešila päť priestupkov. Fanúšikovia porušili zákaz vnášať na miesto konania podujatia a používať pyrotechnický výrobok a na zápas prišli pod vplyvom alkoholu. Dvoch fanúšikov polícia vyriešila blokovou pokutou vo výške 100 eur a trom bola zakázaná účasť na zápasoch MŠK Žilina," dodala hovorkyňa.

Ďalšie futbalové stretnutie sa v Dunajskej Strede odohrá 8. apríla. "Keďže ide o stretnutie s futbalovým klubom Slovan Bratislava a taktiež na základe predchádzajúcich negatívnych skúseností zo vzájomných zápasov oboch mužstiev, toto podujatie policajný zbor označil ako rizikové. V takomto prípade hrozia priestupcom pri porušení vyššie uvedeného zákona niekoľkonásobne vyššie sankcie," ukončila.