Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Na rómskom sídlisku zranil útočník mačetou a nožom troch ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR

Na miesto udalosti sa v tú istú noc dostavila aj hliadka mestskej polície (MsP), ktorá tam podľa vyjadrenia náčelníka MsP Petra Berecza zotrvala až do 04.30 h.

Rimavská Sobota 17. augusta (TASR) – K incidentu, počas ktorého jeden útočník zranil troch ľudí mačetou a nožom, došlo v noci z 15. na 16. augusta na rómskom sídlisku Dúžavská cesta v Rimavskej Sobote. Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej polícia v Rimavskej Sobote už začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva.

„Útočník dňa 15. augusta po 23.00 h pred vchodom na Dúžavskej ceste fyzicky napadol 56-ročného obyvateľa sídliska. Mačetou mu porezal ruku a nožíkom brucho, následkom čoho poškodený spadol na zem, kde ho ešte kopal,“ opísala priebeh útoku hovorkyňa. Mužovi spôsobil zranenia s dobou liečenia viac ako 21 dní.

„Ten istý útočník ďalej napadol 32-ročného muža, takisto z Dúžavskej cesty, a nožíkom mu spôsobil ranu na prednej strane hrudníka a rezné rany v oblasti hlavy. Tomuto mužovi takisto spôsobil zranenia s dobou liečenia viac ako 21 dní,“ informovala Faltániová.

Útočník napadol ešte aj tretieho, 30-ročného muža, rovnako z Dúžavskej cesty. „Mačetou ho porezal na rukách, čím mu spôsobil otvorenú ranu ramena v oblasti nadlaktia a pomliaždenie chrbta a hlavy,“ priblížila hovorkyňa. Tento muž podľa jej slov utrpel zranenia s dobou liečenia do 14 dní. „Prípad je zatiaľ v štádiu vyšetrovania,“ uzavrela.

Na miesto udalosti sa v tú istú noc dostavila aj hliadka mestskej polície (MsP), ktorá tam podľa vyjadrenia náčelníka MsP Petra Berecza zotrvala až do 04.30 h. „Počas noci sa už však nevyskytli žiadne ďalšie incidenty. Dnes ráno na sídlisku nastúpila do služby rómska občianska hliadka, ani oni však počas dnešného dňa nezaznamenali žiadne problémy,“ uzavrel Berecz.