Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Krimi

Na rýchlostnej ceste medzi Trnavou a Nitrou vyhasol život cyklistu

Na rýchlostnej ceste R1 v katastrálnom území obce Dolná Streda v okrese Galanta v smere z Trnavy na Nitru vyhasol život cyklistu. Na snímke bicykel po dopravnej nehode. Foto: TASR - KR PZ v Trnave

Nehoda sa stala v piatok (21.4.) večer.

Dolná Streda 24. apríla (TASR) - Život cyklistu si vyžiadala dopravná nehoda na rýchlostnej ceste R1 v katastrálnom území obce Dolná Streda v okrese Galanta v smere z Trnavy na Nitru.

Ako dnes TASR informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, nehoda sa stala v piatok (21.4.) večer. Vodič z Bratislavy jazdil na aute značky Audi v pravom jazdnom pruhu, keď mu z ľavého jazdného pruhu náhle vošiel do dráhy neosvetlený cyklista. "Po náraze cyklista spadol na zem, kde zostal ležať. V pravom jazdnom pruhu prechádzali vzápätí ďalšie vozidlá, ktoré po osobe prešli, pričom vodiči nemali možnosť včas zareagovať na vzniknutú situáciu," uviedla Linkešová.

Pri nehode utrpel cyklista viaceré zranenia, ktorým na mieste podľahol. "Muža, ktorý sa na mieste nachádzal, nebolo možné identifikovať a nemal pri sebe žiadne doklady. Polícia preto stále preveruje jeho totožnosť a presné príčiny nehody vyšetruje ako prečin usmrtenia. Pracuje s verziou, že by mohlo ísť o 53-ročného muža," povedala hovorkyňa s tým, že presná totožnosť osoby bude známa až po súdnej pitve a porovnaní vzoriek DNA.

Podľa Linkešovej v zmysle zákona smú diaľnicu a rýchlostnú cestu používať len motorové vozidlá, ktorých rýchlosť je najmenej 80 kilometrov za hodinu. "Ostatným účastníkom je jazda na rýchlostnej ceste zakázaná. Polícia pripomína cyklistom, aby nezabúdali na potrebné osvetlenie, reflexné prvky a mimo obce aj na ochrannú prilbu," ukončila.