Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

NAKA obvinila dvojičky Dávida a Dominika K. z úkladnej vraždy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Dvojičky už od jari čelia obvineniam z členstva v 13-člennej zločineckej skupine, ktorá sa zaoberala drogovou trestnou činnosťou v Trenčianskom a Žilinskom kraji.

Bratislava 17. októbra (TASR) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila bratov Dávida a Dominika K. z úkladnej vraždy. Dvojičky už od jari čelia obvineniam z členstva v 13-člennej zločineckej skupine, ktorá sa zaoberala drogovou trestnou činnosťou v Trenčianskom a Žilinskom kraji. O najnovšom obvinení dnes informoval riaditeľ NAKA Peter Hraško.

V oboch prípadoch bratom hrozí doživotie. Podľa šéfa NAKA popravili v novembri 2016 člena vlastnej zločineckej skupiny. Ericha vylákali na parkovisko, kde ho omámili. V odľahlej časti Ilavy ho potom jeden z bratov usmrtil viacerými ranami do hlavy a trupu, priblížil na dnešnej tlačovej konferencii Hraško.

Muži svojho komplica následne zakopali na území Zlínskeho kraja v Českej republike a jeho auto potopili vo derivačnom kanáli Váhu. Dôvodom pre vraždu bola podľa šéfa NAKA snaha upevniť si postavenie v zločineckej skupine, kde bol Erich najslabším článkom. Viackrát sa mal pred inými vyjadriť, že bratov nahradí a zabezpečí, aby "skončili".

Bratia, ktorí sú vo väzbe už od jari, čelia najnovšie okrem obvinenia zo zločinu úkladnej vraždy aj obvineniu zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a prečinu poškodzovania cudzej veci. Vzniesť obvinenia sa NAKA podarilo po tom, ako v súčinnosti s políciou Českej republiky vykopali pozostatky zavraždeného Ericha a vytiahli z kanála jeho auto.

„Dokumentovanie trestnej činnosti tejto zločineckej skupiny nie je ukončené,“ uviedol Hraško, podľa ktorého je predpoklad, že dôjde aj k objasneniu ďalších skutkov. „Tým, že boli dominantní v regióne, tak sa snažili zastrašovať aj členov konkurenčných skupín, ktorým ubližovali na zdraví, zapaľovali a poškodzovali ich majetok,“ doplnil.