Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

NAKA začala stíhanie vo veci nahrávky rozhovoru Mariana K. s D. Trnkom

Na snímke podnikateľa Mariana K., ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, privádzajú na výsluch na NAKA v Nitre 3. apríla 2019. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Nahrávka rozhovoru Trnku s Marianom K. bola podľa policajného prezidenta Milana Lučanského získaná v rámci vyšetrovacieho tímu vraždy novinára Jána Kuciaka.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala stíhanie vo veci nahrávky rozhovoru podnikateľa Mariana K. a bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Informuje o tom portál aktuality.sk. Podľa jeho informácií začal vyšetrovateľ NAKA 19. marca 2019 v danej veci trestné stíhanie za zločin zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

Podozrenie z vydierania, o ktorom polícia pôvodne hovorila, v uznesení vyšetrovateľa zatiaľ nie je, uviedol portál s tým, že prípad rieši NAKA východ a dozoruje prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Vedenie polície a Generálnej prokuratúry sa na tom dohodli s prokurátormi, ktorí dozorujú kauzu úkladnej vraždy novinára Kuciaka, píšu aktuality.sk.

Nahrávka rozhovoru Trnku s Marianom K. bola podľa policajného prezidenta Milana Lučanského získaná v rámci vyšetrovacieho tímu vraždy novinára Jána Kuciaka. Po prvotnom vyhodnotení sa malo zistiť, že nahrávka nesúvisí s vraždou.

Policajný šéf v minulosti skonštatoval, že nevie, či nahrávka bola zaistená v rámci domových prehliadok či iných priestorov, alebo bola vydaná, respektíve niekým zaslaná. Verí však, že bola zaistená zákonným spôsobom. Po vyhodnotení môžu byť podľa Lučanského nahrávky využité v rámci samostatných konaní v jednotlivých vyšetrovacích tímoch, či už vraždy Kuciaka, alebo kauzy Gorila.