Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Krimi

V Sasku pátrajú po zrejme unesenej gymnazistke z podnikateľskej rodiny

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Špeciálne vycvičený policajný pes doviedol mužov zákona v piatok skoro ráno k neďalekému statku, kde sa však nenašli žiadne stopy po nezvestnej.

Drážďany/Meissen 17. augusta (TASR) - Desiatky policajtov pátrali dnes v nemeckej spolkovej krajine Sasko už štvrtý deň po 17-ročnej gymnazistke Anneli, ktorá sa zrejme vo štvrtok večer stala obeťou únosu. Existuje totiž list s finančnými požiadavkami na rodinu podnikateľa, z ktorej obeť pochádza.

Dom rodičov opustilo dievča vysoké 172 cm, štíhlej postavy a s dlhými hnedými vlasmi v spoločnosti psa okolo 19.30 h vo štvrtok 13. augusta. Špeciálne vycvičený policajný pes doviedol mužov zákona v piatok skoro ráno k neďalekému statku, kde sa však nenašli žiadne stopy po nezvestnej. Pes sa medzičasom našiel, polícia však o tom nezverejnila žiadne podrobnosti.

O samotnej tínedžerke nemá polícia zatiaľ ani len istotu, že je nažive. Nič na tom nezmenili zatiaľ ani viaceré domové prehliadky, ktoré sa podľa internetového vydania magazínu Der Spiegel uskutočnili v oblasti Klipphausenu južne od Meissenu, a to zrejme aj na základe podnetov verejnosti.

Nad inkriminovaným regiónom lieta navyše vrtuľník s termovíziou.

Rodičia uneseného dievčaťa dnes v otvorenom liste ubezpečili, že načrtnuté požiadavky splnia, aby sa ich dcéra mohla v krátkom čase vrátiť domov.