Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Nevlastnú vnučku herca Morgana Freemana smrteľne dobodali

Morgan Freeman Foto: TASR/AP

Edna Hinesová študovala herectvo a zaoberala sa tiež výučbou mestskej mládeže.

New York 17. augusta (TASR) - Newyorská polícia zadržala dnes 30-ročného Lamara Davenporta v súvislosti s podozrením zo zabitia jeho priateľky - nevlastnej vnučky známeho amerického herca Morgana Freemana. Informovala o tom agentúra AP.

Newyorčana Davenporta polícia obvinila z vraždy druhého stupňa iba deň po tom, ako našla 33-ročnú Ednu Hinesovú ležať neďaleko jej bytu na ulici West 162nd Street v štvrti Manhattan s viacerými bodnými ranami v hrudi.

Svedok udalosti George Hudacko, ktorý útok videl zo svojho okna a následne zavolal políciu, uviedol, že Davenport Hinesovú bodal a počas toho kričal: "Vyjdite von, démoni. V mene Ježiša Krista vás vyháňam".

Davenport, raper a tiež ašpirujúci herec s drogovou minulosťou i niekoľkými trestnými záznamami, podľa neho pri vražde recitoval biblické verše, píše britský denník Daily Mail. Obvinený dnes ešte pred policajným výsluchom absolvoval psychologické vyšetrenie.

Edna Hinesová študovala herectvo a zaoberala sa tiež výučbou mestskej mládeže. Bola vnučkou Freemanovej prvej manželky Jeanette Adairovej-Bradshawovej. Po boku Freemana sa objavila na viacerých akciách a zahrala si aj v niekoľkých filmoch.

Freeman, ktorý v minulosti poprel obvinenia bulváru, že má s Hinesovou milostný pomer, sa dnes k incidentu vyjadril slovami: "Svet už nebude môcť spoznať jej umelecké vlohy, talent a všetko, čo mu mohla ponúknuť. Jej hviezda bude však ďalej žiariť v našich srdciach, myšlienkach a modlitbách. Nech odpočíva v pokoji."