Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Krimi

Nitrianski policajti vybrali vlani od vodičov vyše štvrť milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Daniel Veselský

Nedostatok parkovacích miest spôsobuje, že mnohí vodič odstavujú svoje autá aj na miestach, kde je to zakázané.


Nitra 25. marca (TASR) – Nitrianski mestskí policajti mali v roku 2016 najviac práce s nedisciplinovanými vodičmi. Celkovo vlani zistili 17.777 priestupkov, z ktorých sa väčšina týkala dopravy. Podľa náčelníka Mestskej polície (MsP) v Nitre Erika Duchoňa je za množstvom zistených dopravných priestupkov predovšetkým prehustenosť dopravy v centre mesta a pretrvávajúci nedostatok parkovacích miest najmä na sídliskách.

Aj napriek rastúcemu počtu áut v uliciach Nitry zaznamenala MsP v porovnaní s rokom 2015 pokles dopravných priestupkov o 7,5 percenta. "Výška sankcií za priestupky v roku 2016 dosiahla sumu 252.450 eur, čo je o 24.955 eur menej ako v predchádzajúcom roku. Priemerná výška uloženej blokovej pokuty bola 22 eur," uviedol Duchoň.

Nedostatok parkovacích miest spôsobuje, že mnohí vodič odstavujú svoje autá aj na miestach, kde je to zakázané. V roku 2016 mestskí policajti riešili tisícky takýchto prípadov. "Prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla, takzvaná papuča, bol použitý v 6788 prípadoch," povedal Duchoň. Ako doplnil, vodičov, ktorí neoprávnene parkovali na miestach určených pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, odhalili mestskí policajti v 793 prípadoch.