Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

Lúpežná noc: Tínedžerom hrozí 10 rokov väzenia. Kradli aj cukrovinky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Krádežou a poškodením spôsobili celkovo škody za niekoľko stoviek eur.

Košice 29. marca (TASR) - Počas uplynulého víkendu došlo v obci Žakarovce v okrese Gelnica ku krádežiam a vlámaniam do viacerých objektov. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi zo spáchania pokračovacieho trestného činu krádeže obvinil dvoch tínedžerov vo veku 15 a 16 rokov. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

"Dvaja miestni tínedžeri sa dohodli, že sa v nočných hodinách vlámu do kultúrneho domu. Kým jeden ostal strážiť, druhý sa vlámal dnu a odtiaľ sa následne vlámal do prevádzky Slovenskej pošty, odkiaľ odcudzil rôzny predajný tovar. Následne obaja odišli od kultúrneho domu k predajni potravín a scenár sa opakoval. Kým jeden strážil, druhý sa vlámal dnu, odkiaľ odcudzil alkoholické nápoje, cukrovinky, tabakové výrobky a prenosný telefón pevnej linky," uviedol Szabó.

Následne sa podľa jeho slov rozhodli vlámať aj do ďalšej predajne s rozličným tovarom. "Narazili však na pevnosť ochranných mreží vchodových dverí, ktoré sa pokúšali vylomiť. Po neúspešnom pokuse obaja odišli domov s doterajším lupom," doplnil krajský policajný hovorca.

Krádežou a poškodením spôsobili celkovo škody za niekoľko stoviek eur. Policajti u nich zaistili časť odcudzených vecí. "V prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na tri až desať rokov," dodal Szabó.