Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

Po akcii Pyrotechnik obvinili sedem ľudí z nedovoleného ozbrojovania

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Akcia Pyrotechnik bola zameraná na zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami spáchaného formou spolupáchateľstva, uviedla Barinková.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala v okresoch Trenčín, Ilava, Nové Mesto nad Váhom a Ružomberok policajnú akciu s krycím názvom Pyrotechnik. Obvineniu zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v tejto súvislosti čelí sedem ľudí, traja z nich skončili vo väzbe. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

"Akcia Pyrotechnik bola zameraná na zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami spáchaného formou spolupáchateľstva," uviedla Barinková.

NAKA v rámci nej zadržala šesť podozrivých osôb a vykonala sedem prehliadok rôznych priestorov. "Zaistili sme nelegálne držané krátke a dlhé strelné zbrane vrátane ich komponentov, strelivo a výbušninu (TNT) spolu s rôznymi priemyselnými rozbuškami. Okrem iného sme zaistili aj omamné a psychotropné látky, ktoré budú predmetom ďalšieho dokazovania," doplnila hovorkyňa.