Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

VYŠETROVANIE:Viceprimátor Senice mal dostať úder od mestského poslanca

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Viceprimátor vzápätí podal trestné oznámenie a po lekárskom vyšetrení čerpal niekoľko dní práceneschopnosti.

Senica/Trnava 27. júla (TASR) – Polícia sa zaoberá vyšetrovaním incidentu, pri ktorom sa do seba pustili po zasadnutí mestského zastupiteľstva (MZ) v Senici poslanec Peter Švec a prvý viceprimátor Martin Lidaj. Ten vzápätí podal trestné oznámenie a po lekárskom vyšetrení čerpal niekoľko dní práceneschopnosti.

Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu výtržníctva a ublíženia na zdraví. Pre TASR to uviedla krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Vyšetrovanie prípadu podľa jej vyjadrenia naďalej pokračuje. "Boli vypočuté všetky zainteresované osoby, svedkovia a pribraný aj znalec. Až po vykonaní všetkých procesných úkonov budeme môcť vo veci ďalej meritórne rozhodnúť," uviedla.

K potýčke medzi dvoma mužmi v priestoroch senického mestského úradu došlo po júnovom zasadnutí MZ. To sa vyznačovalo napätou atmosférou, nakoľko sa poslanecký zbor zaujímal okrem iného aj o pracovnú náplň oboch zástupcov primátora. Lidaj mal po tom, ako sa ostatní členovia zboru vzdialili, po slovnej výmene dostať od Šveca úder do tváre, na to sa do seba pustili, odťahovať ich musel druhý viceprimátor.