Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Krimi

Po viac ako roku sa bude konať v kauze brutálnej vraždy

Ilústračná snímka.Foto: TASR/Martin Baumann

Na najbližšom pojednávaní dôjde k jej výsluchu prostredníctvom telemostu.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Po viac ako roku bude Okresný súd Bratislava 1 konať v kauze brutálnej vraždy v bratislavskej Petržalke z februára 2005.

Z trestného činu je obžalovaný Martin J. "Posledné hlavné pojednávanie v tejto trestnej veci bolo 17. septembra 2014 v Ústave na výkon väzby v Bratislave z dôvodu využitia telemostu. Najbližšie pojednávanie je vytýčené na termín 22. októbra. Počas tejto doby súd niekoľkokrát s odstupom času a opakovane zisťoval možnosť prítomnosti na výsluchu svedkyne (utajenej), nakoľko táto bola v čase posledného pojednávania vo vysokom štádiu tehotenstva a krátko po tomto termíne porodila. Na najbližšom pojednávaní dôjde k jej výsluchu prostredníctvom telemostu," uviedol pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak. Ide o poslednú navrhovanú svedkyňu, čiže proces by mal finalizovať.

Vražde údajne mala predchádzať hádka. Martin J. podľa obžaloby spolu so svojím otcom poškodeného udieral päsťami, kopal ho, búchal mu hlavu o zľadovatenú zem v blízkosti Humenského námestia. Otec obžalovaného medzičasom zomrel. Súčasťou obžaloby pôvodne bolo aj obvinenie z ublíženia na zdraví. Martin J. mal ešte v roku 2003 po hádke napadnúť s rozbitým pohárom istého muža na diskotéke, čím ho pripravil o oko. Tomu predchádzalo obťažovanie priateľky obete. Súd za to v novembri 2010 Martina J. odsúdil na dva roky s podmienečným odkladom na päť rokov a prikázal mu, aby poškodenému zaplatil viac ako 22.000 eur. Podmienečná lehota už však pre Martina J. neplatí. Súd vo februári 2013 rozhodol, že aj na neho sa vzťahuje prezidentská amnestia.