Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Podvodníci obrali 88-ročnú ženu z Podbrezovej podľa klasického scenára

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Polícia neustále seniorov upozorňuje, že takéto praktiky používajú páchatelia veľmi často.

Podbrezová 5. februára (TASR) – O 700 eur prišla 88-ročná dôchodkyňa z Podbrezovej, ktorú oklamali podvodníci. Polícia v Podbrezovej začala trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. Ako dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, k prípadu došlo 9. januára v čase okolo 16.00 h.

"Neznámy páchateľ zatelefonoval 88-ročnej dôchodkyni, predstavil sa ako vnuk a oznámil jej, že ide kupovať nové auto, aby mu požičala peniaze, pričom uviedol, že jej ich obratom vráti. Pre peniaze si však nemôže prísť osobne, a tak pošle svojho dobrého kamaráta," priblížila klasický scenár podvodníkov Faltániová.

K žene o desať minút prišiel neznámy muž, ktorý sa predstavil ako kamarát jej vnuka a poškodená mu odovzdala peniaze. Následne od rodinných príslušníkov zistila, že vnuk jej vôbec netelefonoval.

"Dôchodkyni bola spôsobená škoda vo výške 700 eur. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," dodala hovorkyňa.

Polícia neustále seniorov upozorňuje, že takéto praktiky používajú páchatelia veľmi často. Preto je dôležité vopred si overiť, či chce požičať peniaze naozaj niekto z príbuzných. Páchatelia v telefonáte poškodeným kladú také otázky, že im sami prezradia, ako sa volajú ich príbuzní, za ktorých sa potom vydávajú.