Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Policajti obvinili muža zo zabitia otca, dôkazy zbierali rok

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa prvotnej verzie mŕtvy muž spadol cez balkónové zábradlie bytu na štvrtom poschodí panelového domu na chodník. Polícia si myslí, že pred tým na neho zaútočil syn.

Žilina 17. decembra (TASR) – Po roku zbierania dôkazov sa žilinským policajtom podarilo objasniť úmrtie 47-ročného muža z Kysuckého Nového Mesta, ktorý mal v novembri 2013 spadnúť cez balkónové zábradlie bytu na štvrtom poschodí panelového domu na chodník. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jany Balogovej všetko nasvedčuje, že na nebohého muža zaútočil jeho v tom čase 24-ročný syn s úmyslom usmrtiť ho.

Doplnila, že na základe prvotných informácií začal v novembri 2013 poverený príslušník PZ trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. „Súdna pitva preukázala, že zranenia muža nezodpovedajú pádu bez zavinenia inej osoby. Mŕtvy muž mal zranenia, ktoré nemohli vzniknúť pri dopade na rovnú tvrdú nečlenitú podložku, v danom prípade chodník, na ktorom bol nájdený. Po tomto zistení vyšetrovateľ prípad prekvalifikoval na zločin zabitia, ktorého sa mal dopustiť syn mŕtveho muža. Podľa zistených informácií došlo v inkriminovanom čase medzi otcom a synom k hádke, ktorá mala vyústiť do fyzického napadnutia otca synom,“ uviedla Balogová.

„Dôslednou prácou vyšetrovateľov a kriminalistov sa podarilo počas vyšetrovania nazhromaždiť dôkazy, ktoré nasvedčujú, že syn konal v úmysle otca usmrtiť. Na základe týchto skutočností vyšetrovateľka KR PZ v Žiline podala na teraz už 25-ročného syna nebohého muža návrh na podanie obžaloby za obzvlášť závažný zločin vraždy,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Žiline podal dňa 19. novembra Okresnému súdu v Žiline na obvineného obžalobu pre obzvlášť závažný zločin vraždy. „Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie,“ uzatvorila Balogová.