Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

To veru nečakali: Zlodejom sa na ceste z lúpeže pokazilo auto

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dvom mužom teraz hrozí strata slobody na 3 až 10 rokov.

Trnava 8. decembra (TASR) - Úspešne sa skončila služba pre policajtov, ktorí zadržali mužov s kufrom plným cigariet po krádežiach potravín. Hliadka išla v stredu 7. decembra krátko po polnoci preveriť potraviny v Drahovciach, keď si pri ceste všimla odstavené auto. Muži policajtom uviedli, že strieborný Volkswagen Passat majú pokazený. Pre podozrenie, že sa mohli dopustiť nahlásenej krádeže, policajti auto prehliadli.

"V kufri našli odcudzené cigarety z potravín nielen v Drahovciach, ale aj v obci Bučany, kde lúpili niekoľko desiatok minút predtým. Policajti im zaistili takmer 400 škatuliek cigariet za viac ako 880 eur. Vo vozidle našli aj páčidlá, ktoré mali byť použité pri oboch vlámaniach," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Na oboch mužov spracovali návrh na väzobné stíhanie, 34-ročný muž z okresu Galanta, ktorý policajtom tvrdil, že len čakal v aute na kamaráta, bol v minulosti sedemkrát súdne trestaný pre majetkovú trestnú činnosť. Druhého, 26-ročného muža zo Sládkovičova, odsúdili súdy už trikrát za krádeže. Ten je navyše obvinený aj z prečinu krádeže v Sládkovičove. Teraz im hrozí strata slobody na 3 až 10 rokov.