Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Krimi

VIDEO: Obvinili jedného z podozrivých z vraždy žiarskeho poslanca

V roku 2013 vybuchlo vozidlo s 29-ročným poslancom Marekom Rakovským v Žiari nad Hronom, archívna snímka. Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

Žiarsky poslanec Rakovský bol zavraždený v roku 2013. Pri vražde bol použitý nástražný výbušný systém umiestnený na spodnej časti jeho vozidla.

Veľký Krtíš 4. októbra (TASR) - Jedného z dvoch mužov, ktorých v stredu (3.10.) polícia zadržala vo Veľkom Krtíši počas akcie Tornádo, polícia obvinila z úkladnej vraždy žiarskeho poslanca Mareka Rakovského.

"V súvislosti so včerajším zásahom vo Veľkom Krtíši vyšetrovateľ protizločineckej jednotky NAKA obvinil jednu osobu z trestného činu úkladnej vraždy a spracoval podnet na väzobné stíhanie. Druhá osoba bola po vykonaných procesných úkonoch prepustená," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.


Dvoch mužov zadržali policajti Národnej protizločineckej jednotky NAKA v súčinnosti s útvarom osobitného určenia v stredu v skorých ranných hodinách. Po ich zadržaní vykonali dve domové prehliadky a dve prehliadky iných priestorov.

Žiarsky poslanec Rakovský bol zavraždený v roku 2013. Pri vražde bol použitý nástražný výbušný systém umiestnený na spodnej časti jeho vozidla. Počas riadenia vozidla došlo k jeho výbuchu, následkom ktorého utrpel Rakovský zranenia, ktorým na mieste podľahol.