Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Košickí policajti naháňali dvoch cudzincov, padli i varovné výstrely

Na snímke auto, ktoré naháňali košickí policajti. Foto: TASR - KR PZ Košice

Dvaja cudzinci, ktorí chceli kradnúť v pohostinstve v obci Geča v okrese Košice - okolie, skončili v rukách polície.

Košice 11. apríla (TASR) - Dvaja cudzinci, ktorí chceli kradnúť v pohostinstve v obci Geča v okrese Košice - okolie, skončili v rukách polície. Predchádzala tomu naháňačka, počas ktorej padli i varovné výstrely. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Košickí policajti dnes v skorých ranných hodinách podľa hovorkyne vykonali policajnú akciu zameranú na zdržanie páchateľov majetkovej trestnej činnosti v obci Geča. Išlo o dvoch občanov Rumunska vo veku 34 a 41 rokov.

"Jeden z podozrivých mužov vnikol do objektu cez okno, ktoré poškodil. Druhý komplic čakal v osobnom motorovom vozidle. Keď ich vyrušila policajná hliadka, podozrivá osoba, ktorá sa nachádzala v objekte vyskočila cez rozbité okno von a nasadla do vozidla," priblížila Mésarová.

Posádka na opakované výzvy polície, aby zastavila, nereagovala a unikala do Košíc.

"Na zastavenie unikajúceho vozidla policajti použili donucovacie prostriedky, a to varovné výstrely zo služobnej zbrane do vzduchu. Zároveň boli výstrely smerované do oblasti pneumatík, pričom sa im podarilo jednu z nich poškodiť. Vozidlo aj napriek tomu unikalo," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Po aute zn. BMW s novozámockou ŠPZ bolo prostredníctvom operačného strediska vyhlásené pátranie. "V krátkom čase policajná hliadka podozrivé vozidlo vypátrala a zastavila pred obcou Šebastovce v smere do Maďarska. Posádka vozidla, dvaja podozriví cudzinci, bola zadržaná a predvedená na útvar Policajného zboru," dodala Mésarová.

Vozidlo bolo podľa jej slov zaistené a v súčasnosti sú s podozrivými osobami vykonávané procesné úkony. Polícia začala v danej veci trestné stíhanie pre prečin krádeže v štádiu pokusu.