Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Krimi

Polícia: Muž sa pokúsil uniknúť, pri úteku zahodil plastové vrecko

Ilustračné foto Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Vodičský preukaz mu zadržali. Zaistené plastové vrecúško bolo zaslané na expertízne skúmanie, tvrdí hovorkyňa.

Rimavská Sobota 14. januára (TASR) – Trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť a úkony na úseku dopravy začala polícia v Rimavskej Sobote voči 32-ročnému mužovi, ktorého v piatok (11.1.) zastavila hliadka na Veternej ulici pre rýchlu jazdu. Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petry Kováčikovej sa muž snažil po vystúpení z auta pred policajtmi ujsť a počas behu odhodil do predzáhradky jedného z rodinných domov plastové vrecúško.

"Policajtom sa muža ihneď podarilo zadržať. Správal sa agresívne a opakovane sa pokúšal o útek. Javil aj fyzické príznaky požitia návykových látok, pričom ich požitie aj sám na mieste priznal," priblížila Kováčiková s tým, že muž súhlasil s lekárskym vyšetrením a následné laboratórne testy potvrdili prítomnosť amfetamínu, metamfetamínu a cannabisu.

"Vodičský preukaz mu zadržali. Zaistené plastové vrecúško bolo zaslané na expertízne skúmanie. To, či sa potvrdí podozrenie, že ide o omamné a psychotropné látky, bude zrejmé až po jeho vykonaní," dodala hovorkyňa.