Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Nezvestného 53-ročného muža z Košíc našli bez známok života

Ilustračné foto. Foto: TASR

Aj keď v danom prípade ide o podozrenie zo samovraždy, polícia okolnosti vyšetruje ako prečin usmrtenia.

Košice 22. marca (TASR) - Nezvestného 53-ročného muža z Košíc našli v utorok (21. 3.) popoludní bez známok života na kraji lesa v katastri obce Mníšek nad Hnilcom v Gelnickom okrese.

Ako dnes TASR informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, polícia po prijatí oznámenia v pondelok (20. 3.) dopoludnia vyhlásila po nezvestnom mužovi pátranie. Gelnickí policajti hľadali osobu na úsekoch, ktoré mohla v minulosti navštevovať, aj v súvislosti s lokalizáciou jej mobilného telefónu.

"V popoludňajších hodinách celú lesnú oblasť prehľadával vrtuľník Ministerstva vnútra SR s termovíziou bez kladného výsledku," vysvetlila s tým, že išlo o rozsiahlu lesnú plochu od obce Prakovce po Mníšek nad Hnilcom. Akcia skončila s negatívnym výsledkom, pátranie bolo zverejnené aj v miestnom rozhlase.

V hľadaní v lesnom teréne pokračovali v utorok od rána. "Do akcie sa zapojili aj miestni občania, pracovníci lesov, spoločne sa do pátrania zapojilo približne 25 ľudí, prehľadávali sa odľahlejšie chaty, zruby, pátralo sa v štyroch úsekoch," priblížila Mésarová.

Aj keď v danom prípade ide o podozrenie zo samovraždy, polícia okolnosti vyšetruje ako prečin usmrtenia. Na zistenie presnej príčiny smrti 53-ročného muža bola nariadená pitva.