Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Krimi

Polícia obvinila muža z Domaník, ktorý havaroval na cudzom aute

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Muž na ukradnutom vozidle unikal pred policajnou hliadkou. Na mieste, kde je to zakázané, začal predchádzať pred ním jazdiace vozidlá, pričom ohrozil vodičov protiidúcich vozidiel. Potom havaroval.

Krupina 3. augusta (TASR) - Krupinská polícia obvinila z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla 33-ročného muža z Domaník. Ten sa v nedeľu (2.8.) večer zmocnil v obci Domaniky odstaveného osobného motorového vozidla Fiat Doblo, neskôr s ním v Krupine havaroval.

Ako dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, muž si otvoril neuzamknuté dvere, vošiel do vozidla, kde našiel kľúče a následne vozidlo naštartoval. Vozidlom prehol hliníkovú nadstavbu na rampe a smeroval cez obec Hontianske Nemce do Krupiny, kde ho za obcou Devičie spozorovala prichádzajúca policajná hliadka.

Muž na výzvy, aby odstavil vozidlo na krajnici, nereagoval, pokračoval v jazde, nerešpektoval prenosné svetelné dopravné značenie a svojou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky až do Krupiny, kde havaroval. "Týmto konaním vlastníkovi vozidla z Domaník vznikla škoda 2500 eur. Za tento prečin hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," podotkla hovorkyňa.

Dopravnú nehodu, ktorú zavinil na ceste I/66 v križovatke s ulicou Majerský rad a Ulicou 29. augusta, objasňuje polícia vo Zvolene. Muž na ukradnutom vozidle unikal pred policajnou hliadkou. Na mieste, kde je to zakázané, začal predchádzať pred ním jazdiace vozidlá, pričom ohrozil vodičov protiidúcich vozidiel.

V snahe vyhnúť sa čelnej zrážke začal prudko brzdiť, strhol volantom doprava, naspäť do svojho jazdného pruhu, kde predným pravým kolesom narazil do obrubníka. Odtiaľ ho odhodilo doľava a predným ľavým rohom narazil do zadnej časti pred ním idúceho vozidla Audi, ktoré viedol 53-ročný vodič z Krupiny. Následne predným pravým rohom narazil do predného ľavého rohu vozidla Škoda Fabia, ktoré viedol 31-ročný vodič z Pliešoviec a ktoré stálo na hranici križovatky v smere od ulice Majerský rad.

Alkohol u vodičov zistený nebol, vodičovi vozidla Fiat Doblo pri dychovej skúške namerali 0,14 miligramu alkoholu, čo je 0,29 promile. Škoda na vozidlách je odhadnutá na 5500 eur.