Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Krimi

Mladíci kradli v dubnickom gymnáziu. Za gastráče hrali na automatoch

Ilustračné foto. Foto: teraz.sk

Starší z nich mal z neuzamknutej kancelárie odcudziť mobil a peňaženku s peniazmi, bankomatovými kartami, gastrolístkami a inými vecami.

Dubnica nad Váhom 24. apríla (TASR) - Obvineniu z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva čelia dvaja muži z okresu Ilava, 27-ročný Gabriel a 17-ročný Denis.

Obvinení sa mali 13. marca dohodnúť, že pôjdu niečo ukradnúť. Následne starší z nich mal dopoludnia vojsť do budovy Gymnázia v Dubnici nad Váhom, kde mal z neuzamknutej kancelárie odcudziť mobil a peňaženku s peniazmi, bankomatovými kartami, gastrolístkami a inými vecami, informoval dnes TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. "Obvinení mali potom vykonať s odcudzenou bankomatovou kartou neoprávnenú platbu v obchode a odcudzené gastrolístky vymeniť za peniaze, ktoré mali spoločne minúť na hracích automatoch," uviedol.

Poškodená žena krádežou podľa Kudličku utrpela celkovú škodu vo výške asi 377 eur. "Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až do päť rokov. Trestné sadzby odňatia slobody sa u mladistvých znižujú na polovicu," dodal.