Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

Polícia zadržala dve hľadané osoby, jedna z nich sa skrývala v Thajsku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dôvodom pátrania po Simonovi R. bol obzvlášť závažný zločin lúpeže formou spolupáchateľstva a zločin podielnictva. Thajské imigračné orgány rozhodli o jeho deportácii do Rakúska.

Bratislava 25. mája (TASR) – Simona R., po ktorom od januára 2016 medzinárodne pátrali pre pokračovací obzvlášť závažný zločin lúpeže formou spolupáchateľstva a zločin podielnictva, zadržali v Thajsku. TASR informoval Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie Kancelárie prezidenta Policajného zboru.

"Simonovi R. v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 15 rokov," informoval Wäldl.

Thajské imigračné orgány rozhodli o deportácii osoby na územie Rakúska, kde bola zadržaná na základe európskeho zatýkacieho rozkazu vydaného Okresným súdom Bratislava V.

Dňa 25. mája 2016 bola vykonaná extradícia osoby na územie Slovenskej republiky na účely trestného stíhania.

Polícia v inom prípade vypátrala aj hľadaného Petra D., na ktorého bol v roku 2013 vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody na 22 rokov pre obzvlášť závažný zločin vydieračského únosu.

"V utorok (24.5.) bola vykonaná policajná akcia, v rámci ktorej hľadanú osobu zadržali v Bratislave – Lamači. V ten istý deň ju umiestnili v ústave na výkon trestu odňatia slobody," uzavrel Wäldl.