Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Krimi

Polícia označila páchateľa bombového útoku na zázname z videokamery

Na snímke zo 17. augusta 2015 muž v žltom tričku krátko pred výbuchom bomby neďaleko svätyne v Bangkoku. Hovorca miestnej polície generál Prawut Thavornsiri informoval, že tento muž je pravdepodobne podozrivý z výbuchu bomby, pri ktorej zahynulo najmenej 22 ľudí pred hindiustickou svätyňou v centre thajskej metropoly. Foto: TASR/AP

Polícia dnes na sociálnych médiách zverejnila zábery muža, po ktorom pátra, vytvorené z videozáznamu.

Bangkok 18. augusta (TASR) - Thajská polícia pátra po mladom mužovi v žltom tričku, ktorého bezpečnostná kamera zachytila, ako prináša batoh do hinduistickej svätyne v centre Bangkoku, kde výbuch bomby zabil v pondelok najmenej 20 ľudí vrátane deviatich cudzincov a vyše 120 zranil. O zverejnení opisu podozrivého dnes informovala britská stanica BBC.

Bangkok dnes vydesili dva ďalšie pokusy o bombový útok, pri ktorých však nikto neutrpel zranenia. V prvom prípade explodovala pri móle riečneho trajektu bomba hodená z mosta, v druhom nálož pri zastávke mestskej rýchlodráhy.

Polícia dnes na sociálnych médiách zverejnila zábery muža, po ktorom pátra, vytvorené z videozáznamu. Podozrivý je zachytený najskôr s batohom a potom bez neho. Thajské médiá súčasne zverejnili iný videozáznam, na ktorom rovnaký muž sedí na lavici v zaplnenej svätyni, potom si zloží batoh, nechá ho tam a odíde, uviedla tlačová agentúra AP.

Thajský premiér Prajut Čan-o-Ča dnes vo svojom prvom televíznom príhovore k národu po výbuchu povedal, že vláda urobí všetko, aby našla páchateľov a postavila ich pred súd, nepovedal však nič konkrétne o postupe vyšetrovania. Súčasne vyzval národ, aby zostal jednotný, a vyzval médiá, tradičné i sociálne, aby poskytovali konštruktívne správy a nezvádzali vyšetrovanie na zlú stopu.



Cudzincom žijúcim v Thajsku povedal, že vláda urobí, čo bude môcť, aby chránila ich bezpečnosť, majetok i záujmy.

Pondelňajšiemu výbuchu v svätyni podľa agentúry DPA tesne unikol austrálsky rocker Jimmy Barnes, vedúci spevák skupiny Cold Chisel, ktorý s rodinou a priateľmi išiel práve do reštaurácie. Ako povedal pre dnešné vydanie novín Sydney Morning Herald, namiesto toho, aby prešli okolo svätyne, kde bolo veľa ľudí, sa rozhodli pre nadchod a boli asi 50 metrov od miesta výbuchu, keď došlo k explózii.