Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Po užití rastlinnej drogy v Bratislave zomrel 35-ročný muž

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Muž si do miestnej časti Vápenka v bratislavskej Devínskej Novej Vsi sám privolal rýchlu zdravotnú pomoc. Keďže bol agresívny, záchranári požiadali o spoluprácu políciu.

Bratislava 12. marca (TASR) - Po užití rastliny tis obyčajný, ktorá obsahuje omamné a psychotropné látky, zomrel v pondelok 35-ročný muž. Policajti začali v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Muž si do miestnej časti Vápenka v bratislavskej Devínskej Novej Vsi sám privolal rýchlu zdravotnú pomoc. Keďže bol agresívny, záchranári požiadali o spoluprácu políciu. Previezli ho do nemocnice, kde krátko pred 1.30 h zomrel. "V rámci doterajšieho vyšetrovania bolo preukázané, že muž užil ihličie a plody rastliny tis obyčajný," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Podobný prípad zaznamenali policajti aj 5. marca, kedy zasahovali na Holubyho ulici v Pezinku. Skupina mladistvých osôb tam užila doposiaľ nezistenú omamnú alebo psychotropnú látku. Policajti privolali sanitku, ktorá päť osôb previezla do jednej z bratislavských nemocníc.

Policajti v tejto súvislosti varujú, aby sa ľudia vyhýbali chemickým a rastlinným látkam, ktoré môžu mať tlmivý, stimulačný alebo halucinogénny účinok. "Ich konzumácia a akékoľvek užívanie môže vážne ohroziť život alebo zdravie," pripomenul hovorca.