Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Krimi

NENECHALI SA OKLAMAŤ: Podvodníci chceli okradnúť troch dôchodcov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ako prvý volal 78-ročný muž z Nitry. Policajtom oznámil, že mu volal jeho údajný vnuk a pýtal sa ho, ako sa má a čo má nové.

Nitra 21. júla (TASR) - Nitrianski kriminalisti preverovali v stredu 20. júla tri oznámenia o podozrivých telefonátoch dôchodcom, ktoré prijali v priebehu pár minút. Ani jeden z dôchodcov sa nenechal podvodníkom oklamať, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Ako prvý volal 78-ročný muž z Nitry. Policajtom oznámil, že mu volal jeho údajný vnuk a pýtal sa ho, ako sa má a čo má nové. Vtedy zbystril dôchodca pozornosť, pretože so skutočným vnukom sa práve v ten deň ráno vrátil z chalupy. Prerušil preto hovor a volal na policajnú linku 158.

Krátko po prvom telefonáte volala na linku tiesňového volania 84-ročná žena z Nitry. Aj jej volal údajný synovec, ktorý má vraj dve hodiny voľno a mohol by ju navštíviť. Dôchodkyňa mu neuverila, pretože jej skutočný synovec nikdy neprišiel sám na návštevu a zložila telefón.

Políciu kontaktovala aj 85-ročná žena, ktorá sa s podozrivou osobou dokonca stretla. Žene zavolal jej údajný synovec. Tvrdil jej, že je v banke, hrozí mu, že príde o 15.000 eur a potrebuje doložiť nejaké peniaze. Pýtal sa, koľko má doma peňazí v hotovosti. Žena bola rozhodnutá svojmu príbuznému pomôcť. K bráne jej domu však prišla cudzia osoba, ktorá jej povedala, že synovec momentálne nemôže prísť, bude jej však telefonovať. Dôchodkyňa si uvedomila, že sa stala obeťou podvodníkov. Kontaktovala skutočného synovca a po rozhovore s ním kontaktovala políciu.