Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Krimi

ŠTVRTÉ OZNÁMENIE O BOMBE: Zásahy v bankách, kanceláriách a na súde

Ilustračné foto. Foto: TASR

Policajti zasahovali na území Bratislavského kraja, v Banskej Bystrici aj v Žiline.

Bratislava 27. júna (TASR) - Polícia v Bratislave prijala v priebehu dnešného popoludnia ďalšie oznámenie o uložení výbušného systému. Ten sa má údajne nachádzať v pobočke jednej z bánk.

Oznámenie polícia prijala krátko pred 14.00 h. Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétnu adresu pobočky.

"Policajti v súčasnosti vykonávajú na všetkých pobočkách tejto banky na území Bratislavského kraja všetky potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Predpoludním o 11.00 h prijala polícia aj informáciu o údajnom umiestnení výbušného systému v kancelárskej budove na Prepoštskej ulici v Bratislave. Táto informácia sa podľa Szeiffa nepotvrdila.

Falošné oznámenie o výbušnine v banskobystrickej banke



Polícia počas dnešného dňa objasňovala oznámenie o uložení nástražného výbušného systému v banke, ktorý v ranných hodinách nahlásila neznáma osoba. TASR o udalosti informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková s tým, že šlo o falošné oznámenie.

„Neznámy páchateľ bombu nahlásil emailom na zákaznícke centrum pobočky banky na Námestí Slobody v Banskej Bystrici. Nakoľko nebolo jasné, v ktorej konkrétnej pobočke by mal byť nástražný výbušný systém uložený, prijali sme na celom Slovensku okamžité opatrenia vo všetkých pobočkách tejto finančnej inštitúcie,“ priblížila Kováčiková.

Ako dodala, vykonanými opatreniami bolo zistené, že informácia sa nezakladá na pravde a žiadna bomba sa v pobočkách nenašla. „V súvislosti s falošným oznámením sme začali trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy,“ zakončila hovorkyňa.

Bombu v budovách žilinských súdov nenašli



Neznáma osoba oznámila dnes popoludní na linku 158, že na súde v Žiline je bomba. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

"Polícia ihneď po prijatí oznámenia vykonala všetky potrebné úkony za účelom ochrany života a zdravia. Policajti aj za pomoci služobného psa vykonali pyrotechnické prehliadky objektov krajského aj okresného súdu s negatívnym výsledkom," uviedol Moravčík.

Doplnil, že v súvislosti s touto udalosťou začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Žiline trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. "Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľovi pátra. V prípade jeho zistenia a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody jeden až päť rokov," dodal krajský policajný hovorca.