Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Krimi

Na mladého muža sa v lese v Podhradíku prevrátil ťahač

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Mladík pomáhal ako väzeň, svoj trest si odpykával na Otvorenom oddelení ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Prešove.

Podhradík 16. júna (TASR) – Pri lesných prácach pri obci Podhradík v okrese Prešov zomrel vo štvrtok 15. júna po prevrátení lesného ťahača 26-ročný muž z Veľkej Lomnice v okrese Kežmarok. Usmrtený mladík tu pomáhal ako väzeň, svoj trest si odpykával na Otvorenom oddelení ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Prešove.

Ako informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, v čase nehody sedel ako spolujazdec na stroji typu LKT, ktorý riadil 40-ročný vodič. Z doposiaľ nezistených príčin sa stroj, ktorý išiel dole strmým svahom prevrátil. Spolujazdec pritom vyskočil z traktora a pri dopade na zem ho zachytili ťahané kmene stromov, ktoré mu spôsobili smrteľné zranenia.

Vodič pracovného stroja sa nezranil, dychová skúška na alkohol bola u neho negatívna. Prípad vyšetrujú policajti z Kapušian, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.