Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Krimi

Polícia uzavrela mesto Wilno a pátra po strelcovi na úteku

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Tamojšie úrady vyzvali obyvateľov mestečka, aby sa z bezpečnostných dôvodov zatvorili vo svojich domoch, zamkli dvere a pozatvárali okná a nevychádzali na ulicu.

Wilno 22. septembra (TASR) - Po strelcovi na úteku, ktorý má pravdepodobne na svedomí smrť najmenej jedného človeka, pátra polícia v kanadskom meste Wilno v štáte Ontário vzdialenom 180 kilometrov západne od Ottawy.

Tamojšie úrady vyzvali obyvateľov mestečka, aby sa z bezpečnostných dôvodov zatvorili vo svojich domoch, zamkli dvere a pozatvárali okná a nevychádzali na ulicu. Informovala o tom kanadská spravodajská stanica CBC s odvolaním sa na miestnu políciu.

Incident z dnešného rána miestneho času vyšetrujú príslušníci ontárijskej provinčnej polície. Obyvatelia majú pokyn akúkoľvek podozrivú aktivitu nahlásiť na núdzovú linku. Vyšetrovatelia prehľadávajú tiež širšie okolie mesta. Príslušné úrady preventívne uzavreli miestne školy a administratívne budovy.

Polícia incident bližšie nepopísala, potvrdila však správy o streľbe, ktorá si dnes ráno vyžiadala smrť jedného človeka. Podozrivým je podľa vyšetrovateľov ozbrojený a nebezpečný muž.