Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Vyšetrovateľ NAKA obvinil tri osoby z výroby a obchodovania s drogami

Ilustračná snímka Foto: TASR -Prezídium PZ SR

Policajti počas akcie zadržali podozrivé osoby a zaistili viac ako 100 rastlín rodu Cannabis.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol obvinenie voči 29-ročnému Petrovi T., 54-ročnému Pavlovi B. a 29-ročnému Tomášovi B. Tí mali ako členovia organizovanej skupiny pestovať a následnej predávať na území Nitrianskeho a Banskobystrického kraja rastlinu rodu Cannabis, čím sa dopustili zločinu nedovolenej výroby, držania a obchodovania s omamnými a psychotropnými látkami, jedmi a prekurzormi. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

"Od jesene roku 2015 až do leta 2016 mali obvinení v rodinnom dome v obci Bruty vyprodukovať približne desať kilogramov sušiny marihuany. Peter T. mal ako hlavný organizátor kupovať špeciálne vykurovacie, osvetľovacie a odsávacie systémy za účelom zvýšenia kvality pestovaných rastlín," uviedol Wäldl. Následne toto zariadenie presunuli do rodinného domu v obci Svodín, kde pôsobili od októbra do novembra tohto roku. V tejto súvislosti v rámci akcie s názvom Záhrada vykonala polícia tri domové prehliadky a tri prehliadky iných priestorov v okresoch Nové Zámky a Lučenec.

"Policajti počas akcie zadržali podozrivé osoby a zaistili viac ako 100 rastlín rodu Cannabis," doplnil Wäldl s tým, že obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody od desať do 15 rokov.