Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Krimi

Polícia vyšetruje dva prípady neoprávneného použitia platobnej karty

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje ľudí, aby neposkytovali žiadne zo svojich autentifikačných a verifikačných údajov k bankovým službám či produktom.

Partizánske 2. marca (TASR) - Polícia vyšetruje dva prípady, keď prišli dve ženy, ktoré sa snažili predať tovar, o väčšiu sumu peňazí. Vyšetrovateľka z Partizánskeho začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku v súbehu s prečinom krádeže. Informovala o tom vo štvrtok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

O sumu 1350 eur prišla zo svojho účtu 67-ročná žena v Partizánskom, ktorá sa cez aplikáciu na predaj rôzneho oblečenia a iných tovarov snažila predať dámske značkové tenisky. Ďalšia 32-ročná žena, ktorá chcela predať obývaciu stenu, prišla o 1972 eur. Obom údajní záujemcovi zaslali odkaz, cez ktorý vyplnili údaje od svojej platobnej karty ako formu platby. Obe následne platby aj autorizovali.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje ľudí, aby neposkytovali žiadne zo svojich autentifikačných a verifikačných údajov k bankovým službám či produktom. "V prípade, ak od vás neznáma osoba akoukoľvek formou požaduje údaje k platobným kartám, k službe internetbanking alebo prihlasovacie údaje a heslo, za žiadnych okolností ich neposkytujte," vyzvali ľudí policajti.