Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Krimi

Vodička s vyše dva a pol promile ťažko zranila muža z auta pred ňou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ako uviedla policajná hovorkyňa, 35-ročná vodička z Košíc viedla osobné vozidlo, pričom sa plne nevenovala vedeniu auta, nesledovala situáciu v cestnej premávke a narazila do vozidla idúceho pred ňou.

Svit 24. novembra (TASR) - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo vo štvrtok (23. 11.) popoludní na ceste prvej triedy za Svitom. V prípade začala trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví a trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako povedala, 35-ročná vodička z Košíc viedla osobné vozidlo, pričom sa plne nevenovala vedeniu auta, nesledovala situáciu v cestnej premávke a narazila do vozidla idúceho pred ňou.

"Vodičom bol 67-ročný muž, ktorý v dôsledku tejto nehody utrpel podľa prvotnej lekárskej správy ťažký úraz, ktorý si vyžiada liečenie viac ako šesť týždňov. Obaja vodiči boli podrobení dychovým skúškam, u vodičky bol výsledok pozitívny a presiahol hodnotu dva a pol promile. Škoda na vozidlách bola odhadnutá na približne 13.000 eur," uviedla Ligdayová s tým, že žena skončila v cele policajného zaistenia.