Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Polícia zabránila vyviezť za hranice dievčatko na sexuálne služby

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V polovici januára zadržali organizovanú skupinu, ktorá lákala mladé dievčatá na nadštandardne platenú prácu do zahraničia.

Bratislava 26. januára (TASR) - Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície prekazili organizovanej skupine vyviezť za hranice 15-ročné dievča na sexuálne služby.

V polovici januára zadržali organizovanú skupinu, ktorá lákala mladé dievčatá na nadštandardne platenú prácu do zahraničia. To mal byť aj prípad 15-ročnej dievčiny, ktorú skupina plánovala odviezť do Holandska na lukratívne platenú prácu spoločníčky. Za víkend tak mala zarobiť tisíc eur. To však ešte netušila, že ako spoločníčka mala poskytovať aj pohlavný styk. Polícia však včas zasiahla a prevozu za hranice Slovenska zabránila.

Podľa zistení polície mala táto organizovaná skupina, v zložení Július M., Lenka Š., Michaela H. a Oto Š. vo veku 20 až 32 rokov z Banskej Bystrice, lákať mladé dievčatá na prácu s vidinou ľahko zarobených peňazí. Prostredníctvom internetových sociálnych sietí mali ponúkať v mene vymyslenej agentúry mladým, atraktívnym ženám a dievčatám prácu spoločníčky pre solventných klientov v zahraničí. Neskôr im mali navrhovať, že popri službe hostesky si môžu ľahko zarobiť aj viac peňazí, ak klientovi poskytnú aj sexuálne služby. Po tom, ako sľubmi väčšieho zárobku dosiahli súhlas aj s vykonávaním prostitúcie, im mali členovia skupiny zabezpečiť prepravu buď na letisko, alebo priamo autom do Holandska. Po prílete si ich mal preberať vopred dohodnutý klient. Organizátorovi mal potom vyplácať sumy spravidla vyššie ako 12.000 eur. Dievčatá dostávali len časť utŕženej sumy, často aj menej ako sľúbených tisíc eur. Zvyšné peniaze si organizovaná skupina rozdeľovala medzi sebou.

Polícia doposiaľ zistila, že takýmto spôsobom mali vyviezť do Holandska minimálne päť dievčat vo veku od 15 do 21 rokov. Organizovaná skupina na tom mala zarobiť minimálne 60.000 eur. Vyšetrovateľ obvinil štyri osoby z trestných činov obchodovania s ľuďmi a ohrozovania mravnej výchovy mládeže, za čo im hrozí trest odňatia slobody vo výške sedem až 12 rokov. Nie sú však vylúčené ani ďalšie obvinenia.