Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

V Žilinskom kraji odhalili minulý týždeň 51 opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dychovou skúškou namerali 12 vodičom motorových vozidiel nad jedno promile a ôsmim vodičom do jedného promile alkoholu v dychu.

Žilina 24. júla (TASR) - Policajti odhalili minulý týždeň v Žilinskom kraji 51 vodičov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Dychovou skúškou namerali 12 vodičom motorových vozidiel nad jedno promile a ôsmim vodičom do jedného promile alkoholu v dychu. Ôsmi z vodičov podgurážených alkoholom spôsobili dopravné nehody, jeden z nich sa dychovej skúške odmietol podrobiť. "Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, pričom pod vplyvom alkoholu bolo 22 z nich," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že v noci z piatka na sobotu (22.7.) namerali policajti pri dychovej skúške 36-ročnému vodičovi v Liptovskom Mikuláši 0,82 mg/l alkoholu dychu (1,71 promile). V sobotu dopoludnia zas 18-ročný vodič v žilinskej mestskej časti Budatín spôsobil dopravnú nehodu. "Neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, dostal s vozidlom šmyk a havaroval do miestneho potoka po pravej strane cesty v smere jazdy. Po nehode mu policajti pri dychovej skúške namerali 0,65 mg/l alkoholu v dychu (1,35 promile)," vysvetlila.

V nedeľu (23.7.) namerali policajti v Lokci 20-ročnému motocyklistovi pri dychovej skúške 0,72 mg/l (1,50 promile) alkoholu v dychu. Mladý muž navyše jazdil bez ochrannej prilby. V ten istý deň namerali policajti pri dychovej skúške 23-ročnému vodičovi 0,67 mg/l alkoholu v dychu (1,40 promile), dodala Balogová.