Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Krimi

Príčinou nehody troch vozidiel vo Zvolene bol mikrospánok vodiča

Príčinou dopravnej nehody, ktorá sa stala v utorok 5. januára 2016 o 7.30 h., na ceste I/16 v katastri mesta Zvolen a pri ktorej sa zrazili tri vozidlá, bol mikrospánok vodiča. Foto: TASR/KR PZ v Banskej Bystrici

Škoda na vozidlách je odhadnutá na 15.500 eur. Dychové skúšky na požitie alkoholu boli podľa hovorkyne u všetkých vodičov negatívne.

Zvolen 5. januára (TASR) - Príčinou dopravnej nehody, ktorá sa stala v dnes o 7.30 h na ceste I/16 v katastri mesta Zvolen a pri ktorej sa zrazili tri vozidlá, bol mikrospánok vodiča.

Ako informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, 36-ročný vodič z Detvy na osobnom motorovom vozidle Škoda Octavia v smere od Detvy na Zvolen prešiel pre mikrospánok do protismeru. Zachytil protiidúce osobné motorové vozidlo Kia Rio, ktoré viedol 36-ročný vodič zo Zvolenskej Slatiny.

"Vozidlo Kia následkom zrážky prešlo do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazilo s osobným motorovým vozidlom Seat Altea, ktoré viedol 38-ročný vodič z Hriňovej v smere od Detvy na Zvolen," dodala Faltániová.

Pri dopravnej nehode sa zranili vodiči vozidiel Kia a Seat. Vodič vozidla Kia utrpel zranenia s dobou liečenia do 42 dní a vodič zo Seatu sa zranil ľahko s dobou liečenia do siedmich dní. Škoda na vozidlách je odhadnutá na 15.500 eur. Dychové skúšky na požitie alkoholu boli podľa hovorkyne u všetkých vodičov negatívne.