Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Prokurátor podal obžalobu na Ladislava S.:Podplácal policajného agenta

Ilustračné foto. Foto: TASR

Prípad je vedený na národnej protizločineckej jednotke, expozitúra Nitra.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na súd obžalobu na Ladislava S. v korupčnom prípade, ktorý sa dotýkal jeho družky. Tá bol obvinená z predaja drog a pri tom sa snažil Ladislav S. podplatiť aj policajného agenta.

"Prokurátor ÚŠP podal 11. októbra na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na Ladislava S. pre prečin podplácania, na Martina M. pre pomoc a na ďalšie dve osoby - Jaroslava Š. a Tomáša CH. - zase pre prečin prijímania úplatku," uviedla pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Priblížila, že v máji minulého roku sa Ladislav S. cez Martina M. nakontaktoval na svedka Jaroslava Š. a agenta Miloša V. Okrem toho sa sám nakontaktoval na Tomáša Ch., ktorý bol vypočutý v trestnej veci jeho družky Júlie S.

Prípad je vedený na národnej protizločineckej jednotke, expozitúra Nitra, kde oslovení figurovali ako svedkovia. "Ladislav S. požadoval od nich, aby pri nadchádzajúcej rekognícii neopoznali jeho družku ako predajcu drog v Seredi. Za to im sľúbil po 1000 eur. Uskutočnilo sa medzi nimi viacero stretnutí, pri každom stretnutí im odovzdal sumu 100 až 150 eur a pervitín ako zálohu," dodala ďalej hovorkyňa ÚŠP.

Po rekognícii odovzdal Jaroslavovi Š. a Tomášovi Ch. po 1000 eur, pretože splnili jeho požiadavku. Vec bola zistená na základe trestného oznámenia Miloša V., ktorý spolupracoval s políciou ako agent.