Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Krimi

Poplach v Prezidentskom paláci: Museli zasahovať pyrotechnici

Pyrotechnici odpálili 7. marca 2017 podozrivé zariadenie upevnené na strome vo verejne prístupnej časti záhrady Prezidentského paláca. Zariadenie pripomínalo diktafón a mikrofón, ktoré boli spolu prepojené pomocou káblov. Foto: Kancelária prezidenta SR

Zariadenie pripomínalo diktafón a mikrofón, ktoré boli spolu prepojené pomocou káblov.

Bratislava 7. marca (TASR) - Pyrotechnici dnes odpálili podozrivé zariadenie upevnené na strome vo verejne prístupnej časti záhrady Prezidentského paláca. Na sociálnej sieti o tom informoval poradca slovenského prezidenta Andreja Kisku pre komunikáciu Roman Krpelan.

"Zariadenie pripomínalo diktafón a mikrofón, ktoré boli spolu prepojené pomocou káblov," informoval Krpelan.

"Pracovníci Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR zaregistrovali na strome pripevnené elektronické zariadenie. Išlo o priestory záhrady, ktoré sú verejne prístupné. Policajti uzatvorili ulicu a privolali pyrotechnikov. Tí zariadenie odstránili a zneškodnili vzdušnou pištoľou. Nešlo o žiadne výbušné zariadenie," pre TASR to uviedol hovorca Ministerstva vnútra SR Ivan Netík s tým, že momentálne z kamier zisťujú, kto zariadenie pripevnil na strom.

Prezident sa v tom čase v paláci nenachádzal.