Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Rodinná dráma v Dvoroch nad Žitavou: Vnuk sa vyhrážal babke

Ilustračné foto. Foto: TASR - Tomáš Doboš

Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka.


Dvory nad Žitavou 17. júna (TASR) – V Dvoroch nad Žitavou zasahovali v piatok 16. júna policajti pri rodinnej dráme. Operačný dôstojník prijal oznámenie krátko po jedenástej hodine. "Zúfalá žena oznámila, že jej vnuk, ktorému poskytla strechu nad hlavou, sa s ňou hádal a vyhrážal sa jej ublížením na zdraví. Následne sa 24-ročný muž zatvoril v dome a hrozil, že ublíži aj sám sebe," uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka. Pretože išlo o mladého muža, ktorý sa len nedávno podrobil psychiatrickému liečeniu, policajti volili opatrný postup. "Mladší z policajtov nadviazal rozhovor s mužom, ktorý už bol medzičasom na streche rodinného domu a vyhrážal sa, že skočí. Starší sa dostal po rebríku na blízky balkón a postupne sa mužovi prihovárali a odhovárali ho od jeho zámeru," opísala zásah Čuháková.

Ako doplnila, asi po pol hodine sa podarilo policajtom za pomoci suseda zísť zo strechy aj s mužom. "Po ošetrení bol vypočúvaný na obvodnom oddelení Policajného zboru. Poverený policajt začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin nebezpečného vyhrážania. V prípade prebiehajú potrebné procesné úkony," dodala Čuháková.