Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Krimi

Rumunská polícia zhabala rekordné množstvo heroínu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ide o doposiaľ najväčšie zhabané množstvo drogy v dejinách tejto balkánskej krajiny.

Bukurešť 29. júla (TASR) - Rumunská polícia zadržala štyroch ľudí a zhabala rekordných 320 kilogramov heroínu v hodnote približne 40 miliónov eur, smerujúceho pravdepodobne do Holandska. Ide o doposiaľ najväčšie zhabané množstvo drogy v dejinách tejto balkánskej krajiny. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Obvinených priekupníkov, dvoch Rumunov a dvoch Turkov, dolapila rumunská polícia v utorok po štvorročnom sledovaní, a to práve v čase, keď sa chystali s dvoma kamiónmi vycestovať do Maďarska. Drogy pritom poskrývali do motorov oboch vozidiel.

"Ide o výsledok štvorročného sledovania a úspešnej spolupráce medzi rumunskými, tureckými a ukrajinskými zložkami," uviedol Daniel Horodniceanu, šéf špeciálneho útvaru pre boj s organizovaným zločinom a terorizmom (DIICOT).

Dodal, že balíčky drogy boli silne nasiaknuté mletou čili paprikou a zabalené v kopírovacom papieri, aby tak skomplikovali identifikáciu policajným psom.

Horodniceanu uviedol, že drogy do Rumunska prišli z Ukrajiny a pochádzali pravdepodobne z Afganistanu. Polícia sa domnieva, že smerovali do Holandska.