Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Krimi

SaS: Odsúdenie Ladislava B. ukazuje, že má význam burcovať verejnosť

Na snímke Ladislav B. čaká na hlavné pojednávanie v kauze neoprávnene vyplatenej vratky DPH v hodnote 2 milióny eur, 7. novembra 2018 na Okresnom súde Bratislava 2. Foto: TASR - Martin Baumann

Okresný súd Bratislava II v stredu rozhodol, že Ladislav B. je vinný zo spáchania zločinu neodvedenia dane a poistného.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Stredajšie odsúdenie podnikateľa Ladislava B. je pre opozičnú stranu SaS zadosťučinením a potvrdením, že vyvíjať sústavný tlak na orgány činné v trestnom konaní a burcovať verejnú mienku za spravodlivosť má význam. Strana to píše vo svojom stanovisku. Myslí si tiež, že rozhodnutie zároveň usvedčuje tých, ktorí sa podnikateľa zastávali.

"Priznanie Ladislava B. usvedčuje vtedajšie vedenie finančnej správy, že konalo v prospech jeho záujmov a v rozpore s verejným záujmom. Usvedčuje bývalého ministra vnútra Kaliňáka (Smer-SD), že vynaložil extrémne veľké úsilie, aby tohto daňového podvodníka zachránil pred spravodlivosťou," píšu liberáli, podľa ktorých by mal po tomto rozsudku bývalý premiér Robert Fico (Smer-SD) navždy odísť z politiky, keďže býva v podnikateľovom byte.

Okresný súd Bratislava II v stredu rozhodol, že Ladislav B. je vinný zo spáchania zločinu neodvedenia dane a poistného, za čo dostal nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Previnil sa uplatnením neoprávnenej vratky DPH voči svojej spoločnosti BL - 202 vo výške takmer dvoch miliónov eur. Podnikateľ sa voči rozsudku odvolal, jeho advokát žiada podmienečný trest.