Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Osem kurióznych udalostí, ktoré polícia riešila v týchto dňoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Niektoré protizákonné skutky, s ktorými sa polícia pri svojej práci stretáva, sú dosť ťažko pochopiteľné.

Bratislava 25. septembra (Teraz.sk) - Nie všetky skutky, s ktorými sa slovenskí policajti stretávajú sú "bežné". Nad niektorými z nich naozaj krútia hlavou. Teraz.sk prináša osem udalostí, ktoré polícia riešila v posledných dňoch.

1. Vyrábajú zlodeji nový organ?


Z kostola v obci Brdárka v okrese Rožňava odcudzili píšťaly z organu zapísaného v registri národných kultúrnych pamiatok. Krádež píšťal oznámil kurátor a správca miestneho kostola. "Ku krádeži malo dôjsť v období od júla do utorka 20. septembra za doposiaľ presne nezistených okolností. Odcudzením 21 píšťal bola farskému úradu spôsobená škoda najmenej 1000 eur," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

2. Štyri kone vrané...


V obci Pavlovce vo Vranovskom okrese ukradli štyri kone. Ku krádeži došlo z piatka na sobotu (16. - 17. 9.). "Páchateľ z pevnej a uzatvorenej ohrady odcudzil štyri kusy dobytka, konkrétne koní," vysvetlila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová s tým, že išlo o dve kobyly, jedného valacha a trojmesačné žriebä. Majiteľovi dobytka vznikla škoda vo výške približne 6000 eur. Páchateľovi v prípade vypátrania a preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

3. Koho je to doga?


Psa, ktorého ešte v utorok 6. septembra niekto ukradol z rodinného domu v Hurbanove sa podarilo nájsť. Po medializácii prípadu sa na Okresnom riaditeľstve policajného zboru v Bratislave II prihlásila žena, ktorá tvrdila, že je majiteľkou argentínskej dogy v hodnote 20.000 eur. „Policajtom povedala, že si psa odniesla, pretože ho majiteľke domu v Hurbanove zverila iba dočasne, aby ho sprevádzala na rôznych súťažiach a výstavách,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

4. Káble, káble, káble


Michalovský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci tri osoby zo Strážskeho vo veku 16, 20 a 32 rokov. TASR o tom 13. septembra informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Obvinení pred dvoma mesiacmi preliezli oplotenie družstva v Strážskom, následne sa vlámali do haly a z jej vnútorných priestorov odcudzili 900 metrov elektrických káblov za vyše 1500 eur. Majiteľovi spôsobili škodu za viac ako 7400 eur.

5. Retiazky trhal rovno z majiteliek


Novozámockým policajtom sa podarilo vypátrať muža, ktorý je podozrivý z viacerých krádeží. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Božena Bruchterová, z prečinu krádeže už bol obvinený 21-ročný muž zo Srbska. Ten podľa vyšetrovateľov koncom augusta strhol z krku 66-ročnej žene zlatú retiazku v hodnote 100 eur. „Takého istého skutku sa dopustil aj začiatkom septembra na 54-ročnej žene, ktorej odcudzil dve retiazky zo žltého kovu, čím jej spôsobil škodu vo výške 800 eur. Obidve udalosti sa stali v Nových Zámkoch počas dňa,“ uviedla Bruchterová.

6. Vadili mu sokoly?


Neznámy páchateľ zničil desiatky stromov, ktoré boli vysadené na približne kilometrovom úseku v katastrálnom území obce Bodza v okrese Komárno. Policajti z Obvodného oddelenia policajného zboru v Zemianskej Oľči už v tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová, celkovo bolo zničených alebo znehodnotených 36 stromov. „Slúžili na hniezdenie a ochranu sokola červenonohého. Konaním doposiaľ neznámej osoby vznikla škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na 3000 eur,“ uviedla Bruchterová.

7. Krádež si vymyslela


Obvineniu z prečinu sprenevery čelí 37-ročná žena z okresu Prievidza. Tá ešte 23. augusta popoludní na políciu oznámila, že ju lúpežne prepadli v bare v Lehote pod Vtáčnikom , okres Prievidza. Neskôr sa priznala, že si lúpež vymyslela. "Na polícii žena oznámila, že k nej prišiel neznámy páchateľ a žiadal od nej peňaženku s tržbou. Keď mu ju odmietla dať, tak ju porezal črepinou zo skla z pivového pohára a následne ušiel. Obvinená utrpela zranenie, ktoré bolo jednorazovo ošetrené. Majiteľke baru vznikla škoda 567 eur," povedala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

8. Tridsaťpäť odtieňov sivej


Polícia v Humennom vyšetruje poškodenie 35 motorových vozidiel. Ku skutku došlo v dňoch 14. až 19. septembra na Jasenovskej ulici. Doteraz neznámy páchateľ postriekal sivou farbou 35 áut, ktoré boli zaparkované na uvedenej ulici. Finančná škoda vzhľadom na počet poškodených zatiaľ vyčíslená nebola. TASR o tom informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.