Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Krimi

V Sobranciach odhalili takmer deväť ton nelegálneho tabaku

Na snímke kartónové škatule, v ktorých bol uložený nelegálny tabak Foto: Teraz.sk/Finančná správa SR

Únik na spotrebnej dani vyčíslili na takmer 620.000 eur.

Bratislava/Sobrance 25. novembra (TASR) - Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) pri piatkovej (24.11.) prehliadke nebytových priestorov v Sobranciach zameranej na odhalenie tabaku, ktorý unikol colnému dohľadu a daňovému dozoru, našli takmer deväť ton tabaku, ktorý bol voľne uložený v kartónových škatuliach. Únik na spotrebnej dani vyčíslili na takmer 620.000 eur. TASR o tom v sobotu informovala hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.

Počas prehliadky príslušníci KÚFS našli v skladových priestoroch 59 kusov kartónových škatúľ s váhou 8717,6 kilogramu tabaku neoznačených platnou kontrolnou známkou. Tabak bol odovzdaný správcovi dane za účelom odberu vzoriek pre tovaroznaleckú expertízu, zabezpečenia a následného uskladnenia.

"V tomto prípade vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru podľa Trestného zákona. Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy vykonal potrebné úkony a začal trestné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od troch do ôsmich rokov," uviedla Skokanová s tým, že škoda na štátnom rozpočte bola vyčíslená na 619.908,54 eur.