Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Statika Jána T. odsúdili pre Trinity na podmienečný trest 30 mesiacov

Ilustračné foto. Foto: TASR

Trestný rozkaz nie je právoplatný, nakoľko prokurátor podal odpor. Vo veci tak súd vytýči termín hlavného pojednávania.

Bratislava 24. marca (TASR) - Okresný súd Bratislava II uznal obvineného statika Jána T. za vinného z prečinu všeobecného ohrozenia v prípade pádu strechy bratislavského komplexu Trinity v roku 2012.

Trestným rozkazom ho odsúdil k trestu odňatia slobody vo výmere 30 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní päť rokov. Trestný rozkaz nie je právoplatný, nakoľko prokurátor podal odpor. Vo veci tak súd vytýči termín hlavného pojednávania. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

„Zároveň uložil obvinenému trest zákazu činnosti spojený s výkonom povolania v odbore stavebníctva na dobu šesť rokov,“ povedal Adamčiak pre TASR.

Strecha komplexu Trinity sa zrútila 1. júla 2012. Polícia ešte v tom roku obvinila Jána T., pričom ako problém sa uvádzalo zaťaženie zeminou na streche, s ktorým statika nepočítala. Polícia ukončila vyšetrovanie prípadu v lete minulého roka návrhom na podanie obžaloby.

S Jánom T. ako statikom sa spomínalo aj Apollo Business Centrum v Bratislave, z ktorého sa museli nájomníci vysťahovať. Podľa statického posudku tam totiž boli závažné problémy, ktoré mohli spôsobiť až reťazové zrútenie budovy.