Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Krimi

Troch príslušníkov milície zadržali v Arizone pre distribúciu drog

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ v Trnave.

Zadržaná trojica je obvinená z krádeže kokaínu zo skladu vo Phoenixe, ktorú spáchali približne pred mesiacom v rámci nastraženej policajnej operácie.

Phoenix 18. augusta (TASR) - Troch mužov napojených na arizonskú militantnú skupinu americký federálny súd obvinil z okrádania pašerákov dovážajúcich drogy z Mexika, čo je medzi americkými zločincami dlhodobo využívaná taktika. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Zadržaná trojica je obvinená z krádeže kokaínu zo skladu vo Phoenixe, ktorú spáchali približne pred mesiacom v rámci nastraženej policajnej operácie. Príslušník Federálneho vyšetrovacieho úradu (FBI) pritom odovzdal páchateľom tipy, aké drogy a peniaze do krajiny prichádzajú.

Bývalý arizonský minister spravodlivosti Terry Goddard uviedol, že o takejto krádeži drog nikdy nepočul v súvislosti s ľuďmi prepojenými s milíciou. "Nikdy by som také niečo nečakal," uviedol.

Vodca zadržanej skupiny Parris Frazier sám seba označil za plateného žoldniera, ktorý kradol drogy aj peniaze pašerákom, a vyjadril ochotu pri takýchto akciách hoci aj zabíjať.

Trojica zhodne poprela svoju vinu ohľadne zmocnenia sa približne piatich kilogramov kokaínu s cieľom ďalej ho distribuovať. Prepustenie na kauciu však mužom úrady zamietli. Proces s nimi sa začne 3.novembra.