Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Vodič z Times Square tvrdí, že počul hlasy a chcel všetkých zabiť

Richard Rojas Foto: TASR AP

Vodič auta, ktorý vo štvrtok na newyorskom námestí Times Square vrazil do davu chodcov, pričom zabil jednu ženu a 22 ďalších ľudí zranil, predstúpil dnes prvýkrát pred súd.

Washington 19. mája (TASR) - Vodič auta, ktorý vo štvrtok na newyorskom námestí Times Square vrazil do davu chodcov, pričom zabil jednu ženu a 22 ďalších ľudí zranil, predstúpil dnes prvýkrát pred súd. Dvadsaťšesťročný bývalý vojenský námorník, ktorý mal v minulosti problémy pre vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu, tvrdil, že "počul hlasy".

Podľa prokuratúry Richard Rojas po svojom zatknutí policajtom povedal, že "chcel všetkých zabiť" a že ho mali zastreliť. Údajne tiež povedal polícii, že fajčil marihuanu vylepšenú anjelským prachom (fencyklidínom).

Advokát obvineného sa dnes nevyjadril. Ďalšie súdne pojednávanie bude o týždeň.

Polícia uviedla, že muž viedol auto z Bronxu na Times Square, kde s ním zrazil mnoho ľudí, kým ho nakoniec nezastavili kovové bezpečnostné bariéry. O život pripravil 18-ročnú americkú turistku z Michiganu a zrazil aj jej 13-ročnú sestru. Štyria zo zranených sú vo veľmi vážnom stave.

Zo záznamov vojenského námorníctva vyplýva, že Rojas v roku 2013 strávil dva mesiace vo vojenskom väzení v Charlestone, dôvod však nie je uvedený. V roku 2014 ho na základe rozhodnutia vojenského súdu z námorníctva prepustili.

Test na alkohol, ktorý mu po zadržaní urobili, bol negatívny, ale polícia sa domnievala, že je pod silným vplyvom syntetickej marihuany známej ako K2. Táto droga vyvoláva halucinácie a paranoju. Rojas vraj ešte dlho po zadržaní hovoril nesúvisle a od veci.

Skoršie tento mesiac ohrozoval iného muža nožom.