Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Krimi

V Juhoafrickej republike zahynul slovenský maratónec Vlado

Na snímke nebohý slovenský maratónec Vladimir F. Foto: zv-podujatia.com

Vladimír počas turistiky s kamarátmi spadol na útesoch oceánu v lokalite Southern Drakensberg. Slovenské veľvyslanectvo v Pretórii už preveruje úmrtie slovenského občana.

Bratislava 7. februára (Teraz.sk) - V Juhoafrickej republike počas výstupu na horu Ndlovini zahynul 32-ročný Vladimír F. z Lučenca. Muž patril medzi vrcholových slovenských športovcov v maratóne. Informoval o tom portál Topky.sk.

Vladimír počas turistiky s kamarátmi spadol na útesoch oceánu v lokalite Southern Drakensberg. Slovenské veľvyslanectvo v Pretórii už preveruje úmrtie slovenského občana. "Telo slovenského občana bolo objavené v piatok podvečer miestnou políciou z mesta Mthatha približne 1 000 kilometrov od Pretórie na útesoch na pobreží oceánu," uviedol riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Igor Skoček. Totožnosť nebohého má potvrdiť pitva naplánovaná na utorok.

Vlado bol úspešný maratónec, ktorý vďaka svojim výsledkom získal štipendium na University of Arkansas v Little Rock v USA. Pracoval a žil v Prahe, no vo voľnom čase veľa cestoval po svete, kde behával maratón.