Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Krimi

V nemeckom domove pre psychicky chorých došlo k trojnásobnej vražde

Ilustračné foto Foto: TASR

V domove v mestskej časti Elberfeld žije okolo 30 osôb s ťažkými psychickými ochoreniami alebo poruchami, ako aj ľudia, ktorí sa liečia zo závislostí.

Wuppertal 26. mája (TASR) - Kriminalisti v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko vyšetrujú trojnásobnú vraždu, ku ktorej došlo v stredu večer v sociálnoterapeutickom domove v meste Wuppertal.

Doterajšie poznatky vyšetrovateľov naznačujú, že vraždu spáchal na mieste činu zadržaný 42-ročný muž, jeden z chovancov domova trpiaci psychickým ochorením. Jeho obete - traja muži vo veku 38, 52 a 63 rokov, ktorých páchateľ ubodal - žili takisto v domove.

Pôvodne kriminalisti podozrievali z činu aj ďalšieho muža; zakrátko však vyšlo najavo, že nemal s vraždami nič spoločného. Informoval o tom Západonemecký rozhlas (WDR).

O ďalšom osude podozrivého, ktorého zatiaľ nebolo možné vypočuť, zrejme rozhodne odborný posudok z odboru psychiatrie.

V domove v mestskej časti Elberfeld žije okolo 30 osôb s ťažkými psychickými ochoreniami alebo poruchami, ako aj ľudia, ktorí sa liečia zo závislostí. Prevádzkovateľ zdôraznil, že nejde o kliniku, ale zariadenie, v ktorom má každý z klientov vlastnú izbu a k dispozícii starostlivosť psychológov, lekárov či duchovných.