Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

Nevítaný hosť: Vnuk sa vyhrážal starému otcovi zabitím

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hliadka mladého muža obmedzila na osobnej slobode. Bol umiestnený do cely policajného zaistenia, kde s ním boli vykonané potrebné procesné úkony.

Prešov 9. februára (TASR) - Polícia vyšetruje prípad vyhrážania vnuka starému otcovi zabitím. Ako TASR informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, polícii v Prešove starší muž oznámil, že sa mu vnuk vyhráža zabitím.

"V stredu (7. 2.) večer zvonil vnuk na bytový zvonček starého otca, no ten ho už odmietal pustiť dnu. Mladík začal s vyhrážkami, že ho zabije. Iný obyvateľ bytového domu pri vchádzaní pustil 'nevítaného hosťa' dnu, a tak starý otec zo strachu pred jeho možným konaním vyložil svoje osobné veci pred dvere, aby si ich vnuk mohol vziať. Do bytu sa ho bál pustiť, obával sa, že svoje neustále sa opakujúce vyhrážky aj uskutoční. Mladík spred bytu odišiel, až keď zbadal prichádzajúcu policajnú hliadku," uviedla Ligdayová.

Ako pokračovala, hliadka mladého muža obmedzila na osobnej slobode. Bol umiestnený do cely policajného zaistenia, kde s ním boli vykonané potrebné procesné úkony.

"V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu nebezpečného vyhrážania. Vzhľadom na vek poškodeného zákon pri tomto trestnom čine stanovuje pre páchateľa trest odňatia slobody až na tri roky," dodala krajská policajná hovorkyňa.