Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Za krádež rýpadla hrozí obvinenému mužovi trest tri až desať rokov

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Majiteľovi pásového rýpadla z Turzovky spôsobil škodu krádežou odhadnutú na 15.000 eur.

Banská Bystrica 29. apríla (TASR) - Zo zločinu krádeže obvinila polícia 35-ročného Antona, bytom Oravské Veselé v okrese Námestovo, ktorý ešte 16. februára podvečer z pozemku na ulici Pod Bánošom v Banskej Bystrici vlámaním ukradol uzamknuté pásové rýpadlo.

"V ten istý deň o 15.23 h zatelefonoval konateľovi spoločnosti z Banskej Bystrice a objednal si odťah uvedeného rýpadla z Banskej Bystrice do Námestova. Konateľovi povedal, že čas ešte spresní a o 18.16 h mu opäť zatelefonoval a požiadal ho, aby prišiel na ulicu Pod Bánošom," priblížila dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Ako ďalej uviedla, v reflexnej veste tam čakal na odťahové vozidlo a ukázal mu miesto, kde má zacúvať. Následne nasadol do pásového rýpadla, s ktorým vyšiel na plošinu odťahového vozidla, a vodičovi povedal, aby rýpadlo odviezol na smer Námestovo s tým, že adresu mu cestou spresní. V telefonickom rozhovore adresu zmenil na Oravské Veselé, pričom mu povedal, že ho bude čakať pri kostole. Na mieste s uvedeným pásovým rýpadlom zišiel z odťahového vozidla a umiestnil ho vedľa domu. Za odťah rýpadla zaplatil 300 eur.

"Majiteľovi pásového rýpadla z Turzovky spôsobil škodu krádežou odhadnutú na 15.000 eur. Polícia začala po ukradnutom rýpadle pátrať. Operatívnou činnosťou ho policajti 18. februára vypátrali a zaistené stopy boli zaslané na kriminalistické skúmanie," podotkla Faltániová s tým, že po začatí trestného stíhania, vypočutí svedkov a poškodeného a na základe rekognície bol v stredu (27.4.) podozrivý zadržaný v Banskej Bystrici.

Po vykonaní procesných úkonov a vznesení obvinenia bol prepustený a stíhaný je na slobode. Za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na tri až desať rokov.