Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Krimi

Za streľbu po koscoch a hajlovanie dostal muž rok väzenia

Na snímke Martin Rückschloss po vyhlásení rozsudku v priestoroch Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica. Banská Bystrica, 20. decembra 2018. Foto: TASR/Dušan Hein

Streľba na partiu koscov sa ozvala 25. júna popoludní. Pracovníka mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby trafila strela zo vzduchovej zbrane do ruky.

Banská Bystrica 20. decembra (TASR) – Na jeden rok väzenia odsúdil vo štvrtok samosudca Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, Martina Rückschlossa, ktorý v júni tohto roku strieľal z balkóna bytu na banskobystrickom sídlisku Sásova po koscoch mestskej zelene, hajloval a mával nacistickou vlajkou. Rozsudok je právoplatný.

Rückschloss čelil obvineniu z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, ako i ďalších prečinov. Pri domovej prehliadke mu policajti zaistili množstvo extrémistických materiálov.

Vinu priznal a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil. Jej súčasťou je aj to, že obvinený sa vzdáva práva na verejný súdny proces a možnosti odvolať sa voči verdiktu. Okamihom vyhlásenia bol teda rozsudok právoplatný a odsúdený hneď nastúpil z väzby do výkonu trestu s minimálnym stupňom stráženia.

Streľba na partiu koscov sa ozvala 25. júna popoludní. Pracovníka mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby trafila strela zo vzduchovej zbrane do ruky. Odsúdený sa mu vo štvrtok ospravedlnil. Poškodený Vladimír to pre médiá zhodnotil ako "pekné gesto". Vraj mu je zrejmé, že ak je niekto až tak pod vplyvom alkoholu, tak ani nevie, čo robí.